Hemen Arayın bize whatsapp ile yazın


1. MEKANİK SİMÜLATÖRLER

İşletme içinde belirlenen riskli durum ya da operasyonları (eğer mümkünse gerçek ölçüleriyle, mümkün değilse minimize ederek) tüm güvenlik tedbirlerinin uygulandığı hücreler içine yerleştiriyoruz. Bu hücrelerde genellikle cansız manken kullanıyoruz ve mankene operasyona uygun hareket kabiliyeti kazandırıyoruz.

Uygulama esnasında mankenin kontrolünü eğitimciye bırakıyor ve ilk olarak eğitmenin içeriğinde hatalar barındıran riskli senaryoyu başlatmasını istiyoruz. Bu senaryoda, hatalı ve riskli davranışların doğuracağı sonuçları, çalışanlara hem görsel (silikon uzuvlar ve led ışıklı sistemlerle) hem de işitsel (farklı çeşit ve volümdeki seslerle) olarak, onların tüm duyularını etkileyecek şekilde ve gerçeğe en yakın haliyle gösteriyoruz.

Sürecin tamamlanmasının ardından, bu kez içeriğinde hata barındırmayan, doğru senaryonun başlatılmasını isteyerek, katılımcıların amaçlanan doğru uygulamayı da görmesini ve her iki uygulama arasındaki farkları içselleştirmelerini sağlıyoruz. Bazı uygulamalara çalışanları da dahil ederek, uygulama içinde onların da aktif olarak yer almalarını ve bir kaza anında yaşayabilecekleri korku, heyecan, panik gibi duyguları, eğitim esnasında yaşamalarını amaçlıyoruz.



2. SANAL SİMÜLATÖRLER

Yazılım ekibimiz tarafından kurumsal eğitimlere yönelik olarak hazırlanan VR-Sanal Gerçeklik tabanlı simülasyonlarda, çalışanların gerçek çalışma ortamında yaşayabilecekleri riskleri ya da problemleri, hazırladığımız sanal ortamlarda deneyimlemelerini, algılamalarını ve içselleştirmelerini amaçlıyoruz.

Simülasyonlarımızın hazırlanması esnasında, paket çözümler sunabilen modelleme tekniğini değil, görüntüleme tekniğini kullanıyoruz. Başka bir ifadeyle, animasyon ile oluşturulmuş sanal ortamlar ve sanal karakterler kullanmak yerine, özel kameralar kullanarak gerçek işletme ortamından görüntüler alıyor, ardından bu görüntüleri VR platformuna aktarıyoruz. Söz konusu yöntem sayesinde, tüm işletmelere aynı ve hazır paketleri sunmak yerine, işletmeye özel çözümler hazırlıyor ve çalışanların uygulama esnasında kendilerini gerçek çalışma ortamında hissetmelerini sağlıyoruz.

İşletmelere özel olarak ve gerçeğe en yakın kurguyla tasarladığımız bu simülasyonlar sayesinde, katılımcılar geleneksel bir eğitimle edinilmesi imkansız olan tüm duyguları, VR sistemle ve gerçek çalışma ortamlarında deneyimleyebiliyor, tehlikelerle yüz yüze gelebiliyor, seçimler yapabiliyor ve yaptıkları seçimlere göre puanlar alabiliyorlar. Çalışanların uygulama esnasında aldıkları bu puanlar eğitim datası olarak bilgisayar ortamına da aktarılabiliyor ve işletme yetkileri tarafından eğitim formu olarak saklanabiliyor.

Özetle, çalışanlar, iş sahasında karşılaşabilecekleri olası riskleri ve bu riskler karşısında yapılması gerekenleri, en etkin öğrenim metodu olarak bilinen "hissetme ve deneyimleme" yoluyla öğrenirlerken, işletme yetkilileri de eğitimlerden elde ettikleri sonuçları, değerlendirme ve analiz etme imkanı buluyor.

2.1 - VR Uygulamalarını İşletmenizde Başka Hangi Amaçlarla Kullanabilirsiniz?

Sanal gerçeklik uygulamaları, eğlence dünyasından reklam dünyasına, inşaat projelerinden tıp alanındaki karmaşık bilimsel deneylere kadar pek çok alanda başarıyla kullanılmaktadır.

Örneğin; üretim operasyonları için hazırlanacak simülasyonlar, işletmenin mecvut çalışanlarının ya da işe yeni alınan personelin eğitimi esnasında kullanılabilir, bu yolla çalışan kaynaklı operasyonel hatalar minimize edilebilir.

Ya da işletmeye özel olarak hazırlanacak VR destekli bir prodüksiyon sayesinde, ziyaretçiler işletme içinde uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirebilir veya daha özel misafirler için sanal işletme turları düzenlenebir. Bu sayede herhangi bir risk yaşanılmasına ve zaman kaybına fırsat verilmeden işletmenin tanıtımı yapılabilir.

2.2 - VR Uygulamalarını İşletmenizde Kullanılabilmek İçin Gereken Ekipmanlar Nelerdir?

Firmamızın tarafından hazırlanan VR uygulamaların kullanılabilmesi için ihtiyaç duyulacak tek ekipman, VR sistemine sahip olan özel bir gözlüktür. Söz konusu gözlüklere birçok farklı simülasyonu yüklenebilir ve eğitim esnasında istenilen herhangi bir simülasyon aktif hale getirilebilir.

Uygulamalarla birlikte verdiğimiz gözlükler, kendi içinde hafızaya, işlemciye ve ses sistemine sahip olduklarından, eğitim esnasında telefon, bilgisayar ya da kulaklık gibi ilave bir ekipmana ihtiyaç duyulmaz.



3. DOJO ALANI EĞİTİM İSTASYONLARI

DoJo Japonca bir kavram olup, spor müsabakalarının ve antrenmanlarının yapıldığı yeri tanımlar. Günümüzde ise Japon firmalarından başlayan uygulama ile fiziksel materyallerle verilen uygulamalı eğitim alanları, "DoJo Alanı" olarak adlandırılmaktadır.

DoJo temel eğitimi, firmanın genel tanımı, kalite politikası, insan kaynakları, iş güvenliği – uygulamaları, standart çalışma, temel üretim bilgisi, hatalı parça tanımı, kalite kontrol ve onay/red gibi konuları kapsar.

DoJo'nun üretimdeki amacı ise, oryantasyon eğitimlerinin teorik kısmını tamamlayan personele üretimi simüle eden alanlarda pratik eğitimleri vermek, onların üretim süreçlerine adaptasyonunu sağlamaktır.

Bu nedenle DoJo sistemi, İnsan Kaynakları Yönetimi ile Üretim Yönetiminin buluştuğu bir noktadadır. Doğru personeli seçmek, en kısa zamanda eğitip bir değere dönüştürmek için DoJo 'ya ihtiyaç vardır.

DoJo eğitim alanlarının özellikleri, işletmenin kültürüne, değerlerine, faaliyet gösterdiği sektöre ve üretim operasyonlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle önce işletmenin yapısının ve üretim süreçlerinin doğru analiz edilmesi gerekir.

3.1 - DoJo Eğitim Alanları Nasıl Hazırlanır?

Bu aşamada konularında uzman ekip arkadaşlarımız, işletmeyi ziyaret ederek işletmenin genel yapısı ve üretim süreçleri hakkında bilgi edinirler. Alınan bu bilgiler analiz edilerek işletmenin ihtiyaçları belirlenir. Ön tasarımlar hazırlanarak firma yetkililerinin görüşleri alınır. Onay aşamasının ardından proje detaylandırılır ve tüm istasyonların detay tasarımları hazırlanır. Üretim ve yerinde montaj aşamalarıyla süreç tamamlanır.

3.2 - DoJo Eğitim Alanlarının İşletmelere Katkıları Nelerdir?

  • • Firma faaliyetlerini görselleştirerek, iş akışının kolay anlaşılmasını sağlar.
  • • Süreç-hedef ilişkisi, görsel ve işitsel desteğiyle çok net bir şekilde ifade edildiğinden, personel hangi amaç için çalıştığını bilir.
  • • Doğru çalışma yönteminin pratik edildiği bir ortam olduğundan, çalışanda kalite olgusunu geliştirir.
  • • Çalışanların kendilerini geliştirebileceği bir yapıda tasarlandığından, işletme personelinin motivasyonu arttırır.
  • • Üretimde çalışan personelin kalite bilincini arttırarak "üretim kalite performansını" yükseltir.
  • • İş güvenliğini temel eğitimlerini de içerdiğinden, üretim çalışanlarının iş güvenliği konusundaki farkındalığını arttırır ve iş kazası oranını düşürür.
  • • Çalışanların, güvensiz koşulları tespit etme yeteneğini arttırır.
  • • Doğru personel seçimine olanak sağlayarak, personel istihdam sürecini kısaltır.
  • • Özellikle işe yeni başlayan personelin sebep olduğu üretim ıskarta oranını düşürür
  • • Yeni personelden dolayı çevrim zamanı uzamaz, üretim verimliliği düşmez.



4. KURUMSAL EĞİTİM PANELLERİ


İşletmelerdeki kurum içi eğitimlerin daha etkin, daha verimli hale getirilmesi ve kurumsal eğitim alanlarının en efektif şekilde kullanılabilmesi için ürettiğimiz eğitim panellerimiz, son derece kompakt ve modüler bir yapıda tasarlandı. Üretim sürecinin hemen ardından, müşterinin talep ettiği kurumsal renklere uygun olarak boyanan panelleri, görsel giydirmeye hazır hale getiriyoruz.

Hem çalışanların bireysel farkındalığını geliştirmeyi hem de ekip çalışmasını teşvik etmeyi hedefleyen panel giydirme süreci ise üç ayrı aşamadan oluşuyor. Hazırlık aşamasında öncelikle işletmenin ihtiyaçlarını belirliyor, bu ihtiyaçlara uygun görselleri ve yazılı ifadeleri hazırlıyoruz. Hazırlanan görsellerin ve yazılı ifadelerin işletme yetkililerince de onaylanmasının ardından grafik tasarımlara geçiyoruz.

Eğitimlerden maksimum faydanın sağlanmasının amaçlandığı bu aşamada, eğitimin verimini arttırabilecek tüm fiziksel ve psikolojik faktörleri değerlendiriyoruz. Grafik ekibimiz, eğitim esnasında çalışan tarafından hedef noktalara yerleştirilmesi amaçlanan görselleri ve yazılı ifadeleri magnetlere aktarılmak üzere hazırlıyor. Kullanılması planlanan diğer görseller ise, kullanım amaçlarına uygun olarak pleksi, foreks ve slikon kaplı folyo malzemelere giydirilecek şekilde baskıya alınıyor.

Hazırlık ve tasarım süreçlerinin ardından baskısı yapılan tüm materyalleri, genel tasarıma uygun olarak panoda belirlenen yerlerine yerleştiriyoruz. Panel aralarına led aydınlatmalar monte ediliyor, son kontrolleri yapılıyor ve tüm paneller montaja hazır hale getirilerek, panel giydirme süreci sonlandırılıyor.

Bu sürecin ardından işletmeye sevk edilen eğitim panellerinin yerlerine montajıda, kendi montaj ekibimiz tarafından yapılıyor.



5. DİĞER EĞİTİM MATERYALLERİ

  • • İşletmenin kurumsal kültürüne uygun tasarımla hazırlanan strafor ve foreks maketler
  • • İşletmenin kurumsal kültürüne uygun tasarımla hazırlanan karikatür posterleri
  • • İşletmenin kurumsal kültürüne uygun tasarımla hazırlanan tehlikeli ortam ve davranış posterleri
  • • İşletmenin kurumsal kültürüne uygun tasarımla hazırlanan doğru ve yanlış uygulama posterleri
  • • İşletmenin kurumsal kültürüne ve uygun tasarımla hazırlanan dayanıklı zemin etiketleri
  • • İşletmenin kurumsal kültürüne uygun tasarımla hazırlanan, ekip çalışmasını destekleyici puzzle uygulamaları
  • • Kurumsal ISG kültürüne uygun olarak giydirilmiş cansız mankenler